Search
Close this search box.

Voorlopig nog geen schaatspret in Amstelveen vanwege defecte pompinstallatie, schaatsbaan Ouderkerk is hoopvol

Dichtgevroren slootjes, gladde wegen en strooiwagens die druk bezig zijn de wegen begaanbaar te houden. Eén ding is duidelijk: het vriest weer goed in Nederland. Nu de kou afgelopen weekend echt zijn intrede heeft gedaan, rijst er een vraag: kunnen we weer op natuurijs schaatsen?

We nemen je mee in een rondje langs de schaatsbanen in de buurt.

Amstelveen: Landijsbaan ASV De Poelster
Het ziet er naar uit dat we dit jaar niet meer kunnen schaatsen bij landijsbaan De Poelster. Voornaamste reden is dat de pompinstallatie waarmee ze het land tot 20 centimeter onder water zetten defect is. De pomp zit verstopt met planten en modder. Maar zelfs al zou de pompinstallatie wel werken, verwachten ze niet dat het komende week hard genoeg zal vriezen om te kunnen schaatsen op het natuurijs, zo stelt ijsmeester Bob Schrage. Op dit moment is de ijsdikte daar slechts 0,8 centimeter.

Aalsmeer: IJsclub Aalsmeer-Oost
De kans dat er dit jaar nog bij de ijsclub in Aalsmeer kan worden geschaatst, is vrij klein. In een telefoongesprek laat de heer Markse van de ijsclub weten dat het echt flink moet gaan vriezen komende week om het ijs een dikte te geven van 10 centimeter. “Wij hebben geen landijsbaan, bij ons is het open water  van ruim één meter diep en dat vriest een stuk moeilijker dicht. Uiteraard hopen we wel dat er nog geschaatst kan worden dit jaar op onze ijsbaan.”

Ouderkerk: De Amstelbocht
De schaatsvereniging uit Ouderkerk aan de Amstel is een stuk hoopvoller. Op de website van de Amstelbocht laten ze weten dat het ijs inmiddels 2 centimeter dik is. Er zit nog een kleine open plek in het ijs door vogels. De vereniging laat weten dat, als het zo door blijft vriezen er een goede hoop is dat het ijs dik genoeg is om te kunnen schaatsen.

Advertenties