Search
Close this search box.

Vrijdag manifestatie ‘Amstelveen voor Iedereen’; Actief voor Amstelveen stelt vragen aan college

Op het Stadsplein wordt vrijdag een bijeenkomst gehouden onder de naam ‘Amstelveen voor Iedereen’. De organisatie is in handen van maatschappelijk betrokken Amstelveners die zich onder diezelfde naam hebben verenigd. Zij roepen iedereen die hun bezorgdheid over de toenemende polarisatie deelt op om 8 december te komen. De lokale partij Actief voor Amstelveen heeft het college van B & W vragen gesteld over het evenement.

De bijeenkomst start vrijdag om 16.00 uur. De organisatoren willen een signaal afgeven van inclusiviteit: “Door samen te komen laten we zien dat we elkaar steunen en dat iedereen erbij hoort, ongeacht geloof, afkomst, hoe je jezelf identificeert of wat dan ook.” 

‘Menen voelen zich onveilig’

De organisatie van het evenement zegt dat ze zien dat de polarisatie in de samenleving toeneemt. “We lijken steeds minder open te staan voor elkaar. En opeens lijkt onze rechtstaat ter discussie te staan. We krijgen al berichten binnen van mensen die zich onveilig voelen na 22 november en vrezen voor hun toekomst in Nederland. Wij willen een ander geluid laten horen.”

Gonnie van Rietschoten van Actief voor Amstelveen heeft naar aanleiding van de geplande bijeenkomst vragen gesteld aan het college van B&W. Het raadslid vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is van de bijeenkomst.

Daarnaast wil het raadslid van AVA weten wat het college gaat doen om deze bijeenkomst in goede banen te leiden en hoe gaat er opgetreden worden als deze bijeenkomst verder gaat dan het signaal geven van inclusiviteit.

Vrees voor toekomst

Van Rietschoten wil ook weten of er daadwerkelijk Amstelveners zijn die sinds de verkiezingen van 22 november vrezen voor hun toekomst in Nederland. Van Rietschoten vraagt als dat het geval is, hoe het college hiermee omgaat. 

Het college heeft nog geen antwoord gegeven op de vragen.

Advertenties

Accuraat