Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrijwilligers Beter Buren in het zonnetje: ‘Belangrijk voor leefbaarheid en sfeer in wijk’

Drie vrijwilligers van Beter Buren zijn dinsdag in het zonnetje gezet door burgemeester Tjapko Poppens. Dit omdat zij zich al 10 jaar als bemiddelaar inzetten bij conflicten tussen buren. Bij ruzies en overlastsituaties tussen buren en buurtbewoners kan buurtbemiddeling een laagdrempelige manier zijn om de problemen op te lossen.

Burgemeester Tjapko Poppens bedankte de vrijwilligers voor hun kundige inzet: “Burenruzies kunnen voor spanningen in de buurt zorgen. Het vroegtijdig inzetten van buurtbemiddeling voorkomt vaak dat het erger wordt of uit de hand loopt. In veel gevallen lukt het de buurtbemiddelaars om het conflict duurzaam op te lossen. Inwoners voelen zich daarbij gehoord en serieus genomen. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid en sfeer in de wijk.” 

Over buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is voor overlast- of conflictsituaties waarbij twee buren betrokken zijn. Denk aan geluidsoverlast, tuinproblemen of stankoverlast. Goed opgeleide bemiddelaars spreken eerst beide buren afzonderlijk. Indien nodig volgt daarna een bemiddelingsgesprek. Onder begeleiding van de bemiddelaars wordt naar oplossing(en) gezocht waar beide partijen tevreden mee zijn. De ervaring leert dat het vaak al mogelijk is om in één gesprek tot afspraken te komen. 

Ervaart u overlast van de buren en komt u daar niet uit, schakel dan tijdig buurtbemiddeling in. Deze hulp is gratis voor iedereen. Voor informatie en aanmelding: www.beterburen.nl of 085-9022810

Foto-onderschrift: Coen Smithuis, Mariëlle Meekel en Ben Schoenmaker ontvingen bloemen uit handen van burgemeester Tjapko Poppens.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner