Search
Close this search box.

VVD, D66 en GvA pleiten voor onderzoek naar realisatie dierenasiel in Amstelveen

Dierenasiel

De lokale fracties van de VVD, D66 en Goed voor Amstelveen (GvA) pleiten bij het college voor een onderzoek naar een dierenasiel in Amstelveen. Het dierenasiel in onze woonplaats verdween in 2020. Sindsdien kunnen inwoners terecht in Haarlemmermeer.

De opvang in de Haarlemmermeer loopt echter over. Vaak worden dieren uiteindelijk geplaatst in Zandvoort. Dit kan tot problemen leiden omdat bijvoorbeeld de Dierenambulance Ronde Venen, waar Amstelveen mee samenwerkt, niet naar Zandvoort rijdt in verband met regionale afspraken.

‘Problemen in Haarlemmermeer’

Volgens genoemde partijen is de opvang in Haarlemmermeer op het ogenblik niet op orde. “Al jaren zijn er grote problemen met plaatsing, afwezigheid personeel en communicatie,” laten de partijen weten. Tevens wordt erop gewezen dat Amstelveen wel jaarlijks 65.000 euro subsidie betaalt aan de Dierenbescherming.

GvA, VVD en D66 willen nu graag duidelijkheid over de situatie van de dieren. Daarnaast plaatsen de partijen vraagtekens bij de manier waarop de Dierenbescherming omgaat met het euthanasieprotocol.

De partijen willen dan ook graag weten wat de reden is van de zestig gevallen van euthanasie die in 2022 hebben plaatsgehad in het asiel van Zandvoort. “Wij weten uit bronnen dat niet altijd, op z’n zachtst gezegd, gehandeld wordt naar het protocol,” stellen de partijen bij schriftelijk gestelde vragen aan het college.

Foto: het voormalige dierentehuis in de Middelpolder

Advertenties

Accuraat