Zoek
Sluit dit zoekvak.

VVD over wachtlijsten zwemlessen: ‘Zorgen om veiligheid kinderen’

De VVD Amstelveen maakt zich nog steeds zorgen over de lange wachtlijsten voor zwemlessen in De Meerkamp. Onlangs stelde de partij vragen aan het college over de situatie in het zwembad. Met de melding dat het huidige aantal wachtenden ten opzichte van april met 50 procent is gestegen naar 900 vindt de partij dat de veiligheid van kinderen op het spel staat.

Lees ook: Ruim 900 kinderen staan te springen voor zwemles De Meerkamp: tussen 9 en 13 maanden op wachtlijst

Femke Lagerveld, raadslid en woordvoerder sport namens de VVD over de noodzaak snel een zwemdiploma te kunnen halen.” Dat geldt zeker in een waterrijk land als Nederland. Wij zien graag meer urgentiebesef en overwegen aanvullende vragen in te dienen. We willen het college vragen ieder half jaar een update over de situatie rond de zwemlessen naar de raad te sturen. Zo kunnen we de vinger aan de pols houden hoe het staat met het terugdringen van de wachtlijst voor zwemlessen.”

Tot 13 maanden wachten

De partij weet dat eind 2024 een extra bad wordt opgeleverd in De Meerkamp. Toch wil de VVD dat er vanaf nu al alles wordt gedaan om de wachtlijsten te verkorten. “De opening van het nieuwe bad duurt nog 2 jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.,” aldus Lagerveld.

“Het kan tot 13 maanden duren voordat een kind met zwemlessen kan beginnen,” vervolgt ze. “Nu is natuurlijk eerder dit jaar het zwembad in Uithoorn gesloten en is er in die gemeente geen vervanging gekomen. Dit doet niet af aan het feit dat er veel zorgen zijn bij onze inwoners over de zwemvaardigheid van hun kinderen. Maar dit duurt nog 2 jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.”

Advertenties

Accuraat