Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waardhuizen neemt afscheid van lokaal speelgoedicoon Hubert: ‘Ik ga het hier zeker missen’ 

hubert

Het is het afgelopen jaar niet zo druk geweest op Winkelcentrum Waardhuizen. De reden is echter triest. De immens populaire speelgoedverkoper Hubert Maasdijk moet eind dit jaar de deuren van zijn speelgoedwinkel sluiten. Maar niet voordat al zijn vast klanten het glas met hem hebben geheven.

Het is vrijdag en het ziet zwart van de mensen in de winkel van Hubert. De speelgoedzaak heeft de naam Het Ganzenbord maar in de volksmond ga je gewoon een cadeautje bij Hubert halen. Hij is 33 jaar het gezicht geweest van de winkel en heeft bij vele klanten bijzonder veel indruk gemaakt.

Lees ook: Amstelveens speelgoedicoon Hubert gaat winkel sluiten: ‘Het is uitgestorven na vertrek Coop’

“Je kan altijd bij hem terecht,” zegt een vaste klant over Hubert. ”En niet alleen met vragen over speelgoed. Hubert heeft altijd tijd voor een praatje of een bakkie koffie.”

Sociale Hubert

Het sociale aspect dat Hubert heeft toegevoegd is heel belangrijk geweest voor het kleine winkelcentrum in Waardhuizen. Zeker na het overlijden van Anneke Goedkoop die jarenlang een tabakszaak bestierde. In haar winkel was het soms net een buurtcentrum. Die functie nam Hubert op z’n eigen manier over. Een soort wijkcoach met een speelgoedzaak. 

Waardhuizen en Amstelveen gaan Hubert in ieder geval missen. Al is het heel goed mogelijk dat je binnenkort tegenkomt in het Amsterdamse Bos. “Ik werk al bij Chez Favié, en als ik eind dit jaar definitief stop hoop ik daar mijn gezicht meer te laten zien. Maar ik ga het hier zeker missen.”

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner