Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Warme Kamers’ in diverse wijkcentra houden inwoners warm in dure, koude tijden

Hoewel de temperaturen inmiddels flink zijn gedaald, zetten veel mensen nog steeds de verwarming niet aan. De huidige energieprijzen maken velen bang voor een hoge rekening. Daarom opent onder meer Participe Amstelland, in samenwerking met het Leger des Heils, de ‘Warme Kamers’ in verschillende wijkcentra in Amstelveen. Een vriendelijk steuntje in de rug voor alle Amstelveners, die met moeite de eindjes aan elkaar knopen.

Bij Participe staat de deur het hele jaar open, maar met deze actie van het Leger des Heils laten ze inwoners zich nog eens extra welkom voelen. De gehele winterperiode serveren zij in diverse wijkcentra in Amstelveen warme koffie en een kop soep voor mensen, die hier behoefte aan hebben. “We doen het vooral nu het kouder wordt,” vertelt Monique Strack van Schijndel, woordvoerder van Participe. “Van onze ouderenadviseurs krijgen we signalen, dat de verwarming laag staat en de winterjas binnen aan is.” Daarom gaat dit in ieder geval de gehele winterperiode door.

Gratis koffie en thee

In de ‘Warme Kamers’ is iedereen welkom, van jong tot oud. Misschien zoek je een fijne, warme studeerplek als arme student of wil je op een warme plek spelen met je kind. De ‘Warme Kamers’ van Participe vind je in wijkcentrum Alleman, Westend, De Bolder en MOC/Buurtkamer. Bij De Bolder, Westend en MOC/Buurtkamer wordt vervolgens tussen 10.00 en 12.00 uur gratis koffie of thee uitgedeeld. Bij De Bolder ook ’s middags nog tussen 14.00 en 16.00 uur. Wijkcentrum Alleman deelt ook koffie of thee uit, maar wel voor een kleine bijdrage van 0,50 cent.

Warme soep

Naast thee en koffie kun je soms ook terecht voor een warme kop soep. Bij MOC/Buurtkamer krijg je op maandagochtend een gratis kop soep (of broodje) erbij. Bij Alleman serveren ze dit op woensdag- en vrijdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur voor 0,50 cent. Bij Westend delen ze de soep dinsdagmiddag uit tussen 13.00 en 15.00 uur.

Ben je toevallig een held in de keuken? Dan ben je altijd welkom om een handje te helpen als vrijwilliger. “We kunnen best wat mensen gebruiken, die het leuk vinden om een kopje soep te maken,” vertelt Strack van Schijndel. “Het hoeft geen culinair hoogstandje te zijn. Gewoon een lekker warme en voedzame soep.”

Warme Kamers in Amstelveen

Overigens doen niet alleen de wijkcentra mee aan de ‘Warme Kamers’-actie van het Leger des Heils. Zo kun je bijvoorbeeld ook terecht in de Bibliotheek aan het Stadsplein en ontmoetingscentrum De Meent. Op de website van het Leger des Heils vind je een plattegrond met alle locaties en openingstijden.

Advertenties

Accuraat