Search
Close this search box.

Website Amstelveense minima gebouwd door jonge leerlingen technasium KKC

De gemeentelijke website is zoektechnisch niet de meest vriendelijke. Door de grote hoeveelheid aan informatie is het voor sommige doelgroepen soms lastig om essentiële informatie te vinden. Voor Wil Roode en Bart Stam reden om een website te laten ontwikkelen speciaal voor minima. 

De initiatiefnemers kwamen via de website Nextdoor in contact met twee leerlingen van het technasium van het KKC. Sem Giesbers (14) en Pieter Meeuwse (13) zitten in 2-vwo en konden dankzij het vak Onderzoek en Ontwikkeling hun steentje bijdragen aan de realisatie van de website.

Roode is zeer trots op het resultaat. “De jongens van het technasium hebben nu gezorgd dat je via een klik op een website meteen bij al die regelingen komt en meteen bij het gezochte formulier terechtkomt.”

Websitebouwers Sem en Pieter hebben door het project ook nog een andere les geleerd. Sem: “Ik wist eigenlijk niet dat er zoveel mensen zijn die met een minimuminkomen moeten rondkomen. Samen met Pieter ben ik erachter gekomen dat deze website echt nodig is.”

De website voor Amstelveense minima is niet alleen gemaakt voor mensen die Nederlands spreken. De twee KKC-leerlingen hebben gezorgd dat de informatie ook in het Engelse en Arabisch is te lezen.

De website is hier te vinden.

Advertenties

Accuraat