Search
Close this search box.

‘Wees jezelf, en scoor een elf’ tentoonstelling in Museum JAN

In Museum JAN is woensdag de tentoonstelling ‘Wees jezelf, scoor een elf’ geopend. Deze tentoonstelling is er gekomen op initiatief van de Amstelveense kinderraad.

De kinderraad vindt het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn en met plezier naar school gaat. Ook als je er anders uitziet, iets  anders gelooft, je anders kleedt of ergens anders van houdt. Alle Amstelveense kinderen uit groep 7 en 8 zijn daarom uitgedaagd om een gedicht van elf woorden en een tekening te maken.

De actie werd een goot succes. In totaal deden 15 scholen en 42 klassen mee. De inzendingen zijn de hele maand maart in Museum JAN te zien. “Er zitten ongelooflijk mooie en ontroerende elfjes tussen. echt een aanrader voor iedereen om hier in het museum te komen kijken.,” zegt museumdirecteur Marieke Uildriks.

Ook wethouder Floor Gordon is onder de indruk. “We hebben vier hele mooie winnaars. Dat zijn Summer, Loïs, Jayden van de Karel Eykman, Thijs van de Triangel, Florine van Rembrandt en Zoé van de Westwijzer.” De klassen van de winnaars krijgen een workshop in Museum Jan cadeau.

Advertenties