Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weinig zonneschijn en veel wind maar Bloesempark blijft Amstelveens trots

bloesempark

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos blijft een van de belangrijkste toeristische attracties in Amstelveen. De vele wind en de weinige zon hebben liefhebbers de afgelopen dagen niet belemmerd om de bloesempracht te bekijken.

Niet alleen Amstelveners trekken naar het park om het lentegevoel te komen opsnuiven. De bezoekers komen uit binnen- en buitenland en tijdens de bloeiperiode wordt er in het bos zelfs een aparte parkeerplaats op het Land van Bosse ingericht om het vele bezoek te kunnen reguleren.

Japanese Women’s Club

De kersenbomen in het Bloesempark zijn in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente. Amstelveen en Japan hebben al sinds jaar en dag een nauwe band. Dit komt door de vele Japanse mensen die in Amstelveen wonen.

Iedere boom in het symmetrische park heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin. Het verwaaien van de bloesem verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Naar verwachting zijn bloesems nog ongeveer anderhalve week te bewonderen.

Advertenties