Search
Close this search box.

Westwijkse wietkwekerij aangetroffen aan Rosa Spierlaan: woning gaat drie maanden op slot

Op 26 oktober heeft burgemeester Tjapko Poppens een woning sluiten aan de Rosa Spierlaan voor een periode van drie maanden. In de woning werd een wietkwekerij aangetroffen.

De sluiting vond plaats na onderzoek van de politie naar aanleiding van meldingen uit de buurt over hennepgeur. De politie trof een grootschalige hennepplantage aan in het pand met meer dan 650 planten, hennepgruis en een hoeveelheid geknipte henneptoppen. Daarbij was er sprake van energiediefstal en hierdoor ook brandgevaar.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals hennepteelt. In Amstelveen willen we geen productie of handel in drugs. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Heeft u signalen of een vermoeden van hennep of de productie van drugs, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 – 7000.

Advertenties