Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wethouder Berkhout blijft positief over Onderwijsgroep Amstelland

Onderwijswethouder Frank Berkhout verwacht dat Onderwijsgroep Amstelland snel maatregelen zal nemen om de tekortkomingen in het eigen functioneren te verhelpen. Dat zegt hij in een reactie op het negatieve rapport van de Inspectie van het Onderwijs over het functioneren van het bestuur van de dertien Amstelveense scholen.

Per 1 januari stapte Ineke van der Linden onverwacht op als enige bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland. Twee maanden daarvoor had de inspectie de groep op twee van de drie onderzochte punten een onvoldoende gegeven.

Lees ook: Onderwijsinspectie gaf bestuur van Onderwijsgroep Amstelland dikke onvoldoende

Dat het bestuur van de groep een onvoldoende krijgt, zegt volgens Berkhout niet dat er iets schort aan de kwaliteit van het onderwijs in de praktijk. “Dat is gewoon goed; scholen worden ook individueel beoordeeld.” Overigens wil Berkhout niet ingaan op de inhoud van het inspectierapport. “Het is niet aan mij om deze rapportage te duiden.” De gemeente gaat formeel niet over de inhoud van het onderwijs op de bijzondere scholen.

Herhalingsonderzoek

Berkhout zou het overigens wel verstandig vinden als de Onderwijsgroep de ouders van de 4.600 kinderen die op de betrokken basisscholen zitten actief informeert over de inhoud van het inspectierapport en over de verdere aanpak. In het tweede kwartaal komt de inspectie voor een herhalingsonderzoek opnieuw langs bij Onderwijsgroep Amstelland.

Lees hier het complete rapport van de Onderwijsinspectie

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner