Search
Close this search box.

Wethouder Floor Gordon: Bovenkerkerweg en Zijdelweg verbreden tot Uithoorn

De N521 (Bovenkerkerweg en Zijdelweg) moet over de hele lengte tussen Amstelveen en Uithoorn verbreed worden van twee naar vier rijstroken. Dit vindt D66-wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening). “Het is inmiddels urgent; het is keihard nodig”, zei de wethouder woensdagavond tijdens een raadsgesprek. Omdat de N521 een provinciale weg is, wil de wethouder hierover binnenkort gaan praten met PvdA-gedeputeerde Jeroen Olthof (Verkeer).

Het raadsgesprek ging woensdag over de toekomst van industrieterrein De Legmeer; het is de bedoeling dat dit de komende tien, vijftien jaar wordt veranderd in een wijk met ruim 4.000 woningen, gecombineerd met schone bedrijven. Veel – minder schone – bedrijven moeten daarom verhuizen naar bijvoorbeeld het nieuwe industrieterrein in Amstelveen-Zuid (bij McDonald’s langs de N201).

Verder wil Amstelveen binnenkort starten met de bouw van de nieuwe wijk De Scheg, ten zuiden van Westwijk. Hier komen ruim 800 woningen. Allemaal ontwikkelingen die er de komende jaren voor zullen zorgen dat het op de in- en uitgaande provinciale weg N521 nog drukker zal worden dan het nu al is.

Om hier wat aan te doen heeft de gemeente onder andere het plan om de komende jaren enkele kruispunten in de stad te verbeteren, zoals de kruising Beneluxbaan-Van der Hooplaan. Aan een verbreding van de Bovenkerkerweg/Zijdelweg valt volgens wethouder Gordon echter niet te ontkomen. In het gesprek met de provincie zullen verschillende opties op tafel komen. Een van die opties is volgens Gordon dat de provincie dit deel van de N521 onder voorwaarden overdraagt aan de gemeente Amstelveen. Dan zou de gemeente zelf plannen kunnen maken voor aanpassing van dit weggedeelte.

Advertenties