Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijkagent Keizer Karelpark: “Een half varken in de badkuip”

Als wijkagent moet je soms een sterke maag hebben. Dat blijkt uit een vraaggesprek dat Ineke van Nieuwsplein De Keizer had met politieman Jan Pieter Koopmans. De in Keizer Karelpark opererende wijkagent vond bij een huisbezoek een half varken in de badkuip.

Wijkverslaggeefster Ineke vroeg naar de meest bizarre situatie die Koopmans in zijn wijk heeft meegemaakt. “Een half varken in een badkuip,” was dus zijn antwoord. Een antwoord dat om een verklaring vraagt. Koopmans: “Wij werden gewaarschuwd door buren van een man die overleden bleek te zijn. Bij binnenkomst troffen we een dode man, een grote hond en een half varken in een badkuip. Dat halve varken diende als voer voor de grote hond. Het stonk er, moet ik zeggen…”

Vrouw denkt dat eigen man inbreker is

Naast bizarre ontdekkingen maakt Koopmans ook verdrietige zaken mee. “Een belletje door een mevrouw met de mededeling dat er is ingebroken en dat de inbreker nog in het pand is. We  racen ernaar toe. Bij binnenkomst blijkt de inbreker haar echtgenoot te zijn. Mevrouw is in de beginfase van dementie. Mijnheer moet zich identificeren…”

Het complete interview met Jan Pieter Koopmans is te lezen op de wijkpagina van Keizer Karelpark. De wijkagent deelt daar ook nog tips uit over de babbeltruc en vertelt wat er in de loop der jaren allemaal veranderd is in de wijk. Klik hier voor het hele interview.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner