Zoek
Sluit dit zoekvak.

Woningen De Scheg niet populair door hoge prijzen: ‘Ik ben me te pletter geschrokken’

Het loopt vooralsnog niet storm voor de 95 eengezinswoningen in nieuwbouwwijk De Scheg. Voor veel Amstelveners zijn de prijzen voor de woningen simpelweg te hoog. Een hard gelag voor de vele geïnteresseerden die maar al te graag in de nieuwbouwwijk willen wonen.

Van de 95 nieuwbouwwoningen in de nieuwe wijk Eilands’ Eigen in De Scheg is nog slechts 12,6 procent definitief verkocht. Voor nog zo’n 58 procent van woningen kan gewoon worden ingeschreven.

‘Voor die paar extra vierkante meters ga ik niet drie of vier ton meer betalen’Henk van den Heuvel, wilde huis in De Scheg kopen
Voor mensen die hoopten dat de woningen €500.000,- zouden kosten (wat uiteraard helemaal niet kán) is  €700.000,- wellicht even schrikkenVerkooptekst in nieuwsbrief Eilands’ Eigen

Gesteggel rond grond De Scheg

Vorm is in 2020 eigenaar geworden van de grond in De Scheg. Het is geen geheim dat er voor die tijd veelvuldig is gespeculeerd met de grond. De plannen voor een nieuwe wijk lagen er al terwijl er op de grond nog een bestemming lag. Snelle jongens hebben daarna grote stukken grond aangekocht om deze soms per enkele vierkante meters te verkopen als belegging. Deze praktijken zijn er ook medeschuldig aan dat er zo lang moest worden gewacht op de aanvang van het project.

Rond de verkoop van de grond liet de de niet onbesproken zakenman en grondverkoper Shandar Kooij nog juichende berichten optekenen in De Volkskrant. De zaken liggen er nu echter veel anders voor en over de grond voor het tweede deel van De Scheg wordt nog enorm gesteggeld. Het rendement valt tegen en de werkwijze van Kooij wordt door een belegger in twijfel getrokken. Deze spelletjes zorgen ervoor dat de verdere ontwikkeling van De Scheg alleen maar wordt vertraagd. Met als vermoedelijk resultaat ook torenhoge huizenprijzen in de tweede en derde fase van De Scheg.  

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner