Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zesdaags Amstelveens Beach-evenement terug op Stadsplein: ‘Dit is het begin van iets heel moois’

Tevreden gezichten alom in het centrum van Amstelveen. Zaterdag is na jaren van afwezigheid Amstelveen Beach geopend. Een zesdaags evenement waar sporten in het zand en gezelligheid hand-in-hand gaan. Het Stadsplein bruist zoals het vroeger ooit deed en als het aan organisator Amstelveen Sport ligt, is dit nog maar het begin.

Heleen Ketwich-Verschuur stak de plannen bij de opening van Amstelveen Beach niet onder stoelen of banken. “Als het aan mij ligt komen er nog veel meer grootschalige sportieve evenementen op het Stadsplein en in Amstelveen. Een heel groot zwembad neerzetten? Paardrijden op Stadsplein? Het moet kunnen. Amstelveners kunnen gewoon meedenken en het kan van alles zijn. In alle wijken. Schaken, schoolvoetbaltoernooien? Kom maar! Ik nodig iedereen graag uit om mee te denken. Stuur maar een mailtje naar AmstelveenSport.

“Een heel groot zwembad neerzetten? Paardrijden op Stadsplein? Het moet kunnen!”

Heleen Ketwich-Verschuur, directeur AmstelveenSport

Toernooidirecteur Sven Vismans richt zich voorlopig nog op dit evenement. Wat hem betreft is de basis al neergezet. “Maandag- en dinsdagavond hebben we horeca- en bedrijfstoernooien die uitverkocht zijn. Maar natuurlijk bijzonder gezellig om dan even te komen kijken. Daarnaast komen er deze week 1.200 leerlingen van Amstelveense scholen om de beachvariant van vele sporten te beleven. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van Amstelveense sportverenigingen.”

Laagdrempelig.

Sportwethouder Herbert Raat is ook blij om te zien dat veel vrijwilligers van vele verenigingen betrokken zijn bij het evenement. Amstelveen is wat hem betreft nog steeds op-en-top sportstad maar sommige groepen zijn wat moeilijker te bereiken. Sportieve evenementen als Amstelveen Beach dragen daar een steentje aan bij.

Lees ook: Groots beachvolleybal-evenement keert terug naar Stadsplein

“Kijk om je heen en zie hoe iedereen aan het sporten is. Zo moet het ook zijn. Je moet mensen gewoon de ruimte geven om leuk te kunnen sporten. Heel laagdrempelig en niet al te moeilijk te doen met allemaal toegangsprijzen en zet het gewoon voor iedereen open. Ik denk dat dat truc is,” aldus Raat

Kijk op de site van AmstelveenSport voor het programma de komende dagen.

Advertenties

Accuraat