Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zestig alleenstaande minderjarige asielzoekers naar nieuwe opvanglocatie Legmeer

Legmeer

Zo’n zestig minderjarige alleenstaande asielzoekers gaan worden opgevangen in tijdelijke woonunits op industrieterrein Legmeer. De woningen komen op een braakliggend terrein even voorbij Jumpers tegenover het kantoor van de gemeentewerf tussen de wijken Westwijk en Middenhoven in.

De containers moeten nog worden neergezet en het realiseren van de opvang en bijbehorende voorzieningen kost tijd. Verwachting is dat een en ander begin 2024 gereed is voor gebruik. De opvang is in eerste instantie voor 2,5 jaar maar kan jaarlijks worden verlengd. De opvang zal er maximaal vijf jaar staan.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) wordt verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van de minderjarige asielzoekers. De jongeren gaan naar school en er worden activiteiten georganiseerd. Hierbij worden ook maatschappelijke organisaties bij betrokken.

Inloopavond

Dinsdag 30 mei wordt een informatieavond gehouden voor omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden. Deze inloopavond heeft plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1. COA, gemeente en maatschappelijke organisaties geven toelichting op de plannen.

Foto: Google Maps

Advertenties