Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zorgen over verlenging Hammerskjoldsingel blijven ondanks bezoek wethouders

Ondanks een bezoek van twee wethouders zijn de zorgen van een groep bewoners Westwijk-Zuid over het doortrekken van de Hammerskoldsingel nog niet weggenomen. Bewoners van onder meer de Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan zien het liefst dat voorgenomen verlenging van de weg wordt geschrapt.

Gisteren gingen wethouders Floor Gordon en Herbert Raat de situatie ter plekke bekijken. De twee ontvingen ook de petitie ‘Geen weg door onze achtertuin’ die al door 150 wijkbewoners is getekend. “Ze lijken wel oprecht naar onze mening te luisteren. Al spreken ze zichzelf hier en daar oprecht tegen. Maar ze staan open voor onze ideeën om fietsverkeer in de wijk te stimuleren en autoverkeer buitenom te leiden,” zegt bewoonster Alexa Roest.

Lees ook: Bewoners zuidelijk Westwijk vrezen verlenging Hammerskjoldsingel: ‘Het wordt een soort rondweg’

Ze vervolgt: “Aangezien het in het plan De Scheg steeds meer huizen worden gepland, lijkt een verlengde Hammerskjoldsingel niet toereikend. Die wordt dan echt veel te smal. Het lijkt een optie om een weg naar de Legmeerdijk te maken.”

Oplossingen

Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening heeft in ieder geval toegezegd om de zorgen en oplossingen uit de wijk te delen: “We informeren de gemeenteraad over de door bewoners aangedragen alternatieven tijdens een beeldvormend raadsgesprek.” De gemeente heeft sowieso toegezegd om voorafgaand aan een volgende stap in de besluitvorming nog een keer in gesprek te gaan met de bewoners.

Verkeerswethouder Herbert Raat begrijpt de zorgen om verkeersdrukte. Volgens hem is het belangrijk om ook in de praktijk goed te kijken naar de verkeersdoorstroming en de veiligheid. Raat: “Zo doen we onderzoek naar het verbeteren van de vormgeving van verkeerspunten om de verkeersveiligheid te vergroten. Zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers.”

De wethouders maakten ook een fietstochtje langs de nieuwe wijk De Scheg. 

Advertenties