Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwemclub wil tijdelijk geld om zwemlessen door te laten gaan

zwemclub

Zwemclub ABC heeft de gemeenteraad financiële hulp gevraagd om de zwemlessen voor 450 kinderen het komend jaar door te kunnen laten gaan. Daarbij wordt gedacht aan een bedrag van 100.000 tot 200.000 euro voor het komende jaar.

De zwemclub is in problemen gekomen omdat het zwembad aan de Escapade een nieuwe eigenaar heeft gekregen, waardoor de prijs van het gebruik van het zwemwater sterk is gestegen. Woensdagavond voerde een delegatie van de particuliere zwemclub het woord tijdens een hiervoor belegd raadsgesprek.

Voor de 450 kinderen, van wie volgens de clubeigenaar 90 procent afkomstig is uit Amstelveen, liggen de lessen inmiddels stil. Bovendien zou het afzwemmen van enkele honderden kinderen in gevaar komen. De zwemclub zegt in de regio druk gezocht te hebben naar betaalbaar zwemwater voor de lessen, maar dat dit nauwelijks te vinden is. En als het er al is dan zijn de kosten nog steeds veel hoger dan de meeste ouders zouden kunnen betalen.

De Meerkamp

ABC verwacht in de loop van 2025 een plek te kunnen vinden in het nieuwe zwembad van De Meerkamp aan de Van der Hooplaan, maar heeft tot die tijd geen oplossing voor de honderden kinderen. Of de gemeenteraad bereid is voor de overbrugging geld beschikbaar te stellen, is niet duidelijk.

Sportwethouder Herbert Raat (VVD) maakte tijdens het raadsgesprek duidelijk dat hij wat hem betreft al alles heeft gedaan om ABC te helpen. Waarschijnlijk krijgen de kinderen die wachten op hun zwemles volgende week meer duidelijkheid over eventuele hulp van de gemeente.

Namens zwemclub ABC en de betrokken ouders voerde Machteld Ligtvoet woensdagavond het woord in de Amstelveense raadszaal. 1Amstelveen sprak met haar. Bekijk de video. 

Advertenties