Zoek
Sluit dit zoekvak.

1Amstelveen aflevering 51: 75 jaar Amstelveen Heemraad

25 oktober 1947 is de oprichtingsdatum van voetbalvereniging Amstelveen Heemraad. Begonnen als CSCA en daarna uitkomend onder de naam Actief Amstelveen en Amstelveen Oscars werd aan het eind van de vorige eeuw gekozen voor Amstelveen Heemraad. Vorige week vierde de vereniging haar 75-jarig jubileum. Een week lang stond de club stil bij haar verjaardag. Genoeg reden voor 1Amstelveen om in de geschiedenis van de club te duiken en gelijk te kijken naar de toekomst.

Presentator Mathijs Groenewoud ontvangt in de studio archivaris Marcel Havermans, voormalig voorzitter Klaas Hoeksema en Marcel Bezuijen, die meer dan 300 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Het gesprek begint met beelden van het 50-jarig bestaan uit 1997 en wat inmiddels het ‘oude clubhuis’ heet.

In de uitzending ook twee langere reportages. De vijf voorzitters van de afgelopen 25 jaar blikken terug op hun voorzitterschap en de zeven ereleden halen mooie herinneringen op en vertellen waarom Amstelveen altijd hun club zal blijven.

Advertenties