Search
Close this search box.

1Amstelveen

1Amstelveen is ontstaan uit de lokale omroepen RTVA en AAN! Samen bouwen wij aan een nieuwe eigentijdse lokale nieuwsvoorziening die elke doelgroep bedient. Onze programma’s en nieuwsitems hebben als hoofddoel de Amstelvener te informeren maar ook te prikkelen. De inwoner staat hierbij centraal. 

Onze omroep is vertegenwoordigd op alle mediakanalen die ertoe doen. Van televisie tot TikTok en van radio tot podcast. Hiermee willen wij alle lagen en leeftijden in de Amstelveense samenleving bereiken. 

Onze visie is dat lokaal nieuws niet alleen in het gemeentehuis wordt gemaakt. Natuurlijk doen wij verslag van belangrijke politieke zaken, maar voor ons is de man/vrouw/x van de straat net zo belangrijk als een wethouder of burgemeester. Samen zijn wij 1Amstelveen.

Voor ieder1

De gemeente Amstelveen en haar samenstelling verandert. Ook verandert het medialandschap. 

Om snel en fris te kunnen anticiperen op de veranderingen is een jonge organisatie nodig die vlot op de veranderingen kan inspelen.

Dit moet overigens wel gebeuren zonder dat het mensen uitsluit. Vernieuwing moet niet ten koste gaan van bereik richting bijvoorbeeld oudere Amstelveners. 

Om ons doel te bereiken werken we met enthousiaste Amstelveners die graag met hun poten in de klei staan. Want als lokale omroep kan je pas het verschil maken als je daadwerkelijk deelnemer bent aan de lokale samenleving.

Vrijwilligers en stagiairs

1Amstelveen drijft op vrijwilligers. zonder de inzet van deze onbezoldigde  nieuwsjagers, cameramannen, technici. presentatoren en administratieve helden zijn we nergens. 

Om ervoor te zorgen dat er toch continuïteit in de organisatie blijft, werken ook enkele betaalde krachten mee aan 1Amstelveen. Zij begeleiden bijvoorbeeld ook de stagiairs die 1Amstelveen opleidt. 

Veel vrijwilligers en stagiairs die bij de voorlopers van 1Amstelveen zijn begonnen hebben een definitieve plek in de mediawereld gevonden. Zo kan het zomaar gebeuren dat je de presentatrice van het Jeugdjournaal denkt te herkennen. Inderdaad, die heeft ook reportages bij RTVA gemaakt.

Opleiding en het verder ontwikkelen van redactionele en technische skills (getver, een anglicisme roept de eindredacteur nu) zijn speerpunten bij 1Amstelveen. Kom het vak maar bij ons leren. Daarbij mag je keihard op je snuit vallen. Bij ons kan, mag en moet dat zelfs. Als je eenmaal in Hilversum zit, denk je nog met een glimlach aan ons terug. En wij aan jou.