Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frustratie in Kastelenbuurt Westwijk door verwarmingsproblemen

De flat Westhove in de Kastelenbuurt in Westwijk heeft te kampen met grote verwarmingsproblemen. De warmte koude opslag (WKO) die bij de bouw in 2004 werd geïnstalleerd begint in de meeste appartementen grote gebreken te vertonen. Het probleem is dat twintig jaar na de installatie niemand de verantwoordelijkheid neemt om de gebreken op te lossen leverancier Eteck, die wel jaarlijks de financiën int zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud.

Bewoner Sander Kneppers, die namens twintig appartementen het woord voert, raakt er onderhand moedeloos van. “Niemand kan of wil ons helpen. Dit moest een CO2 neutrale wijk worden, maar nu er allerlei gebreken zijn staan we letterlijk in de kou. Het lijkt steeds meer alsof we met een experiment te maken hebben.”

Toen er bij de politiek om hulp gevraagd werd bleef het bij alle partijen stil. “Allemaal schreven ze in hun verkiezingsprogramma dat ze er voor de burgers zijn. Nou geen enkele partij heeft überhaupt de moeite genomen om onze brief te beantwoorden, laat staan dat ze ons geholpen hebben. En juist nu hebben we ze nodig.”

Door bemiddeling van 1Amstelveen heeft Kneppers inmiddels contact met wethouder duurzaamheid Floor Gordon. Zij belooft de bewoners te helpen en er voor te zorgen dat ze in contact komen met Eteck.

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner