Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe skatebaan Westwijk laat op zich wachten: mogelijk terug naar tekentafel

Het geduld van skaters in Amstelveen-zuid wordt danig op de proef gesteld bij de realisatie van een skatebaan. Het plan om te komen tot een voorziening vlakbij de Legmeerdijk bij Westwijk moet mogelijk terug naar de tekentafel door te hoge kosten.

Die kosten hebben overigens weinig te maken met de daadwerkelijke fysieke realisatie. Vooral de voorbereidende onderzoeken gooien roet in het eten. “Uit de eerste doorrekening van het ontwerp van het skatepark blijkt dat het project duurder uitvalt dan voorzien. Dat komt met name door kosten voor onderzoeken, watercompensatie, maatregelen overschrijding geluidsnormen, de voorbelasting en prijsstijgingen,” schrijft het college in een brief naar de raad.

Nader onderzoek

Verschillende instanties zijn betrokken bij het vooroverleg voor het skatepark. Het gaat dan onder meer om nutsbedrijven, provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en Waternet. Deze partijen hebben ervoor gezorgd dat er nader onderzoek moet komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een onderzoek naar de akoestiek en een stikstofberekening.

Daarnaast zijn er nog diverse vergunningen nodig. Het gaat dan om een vergunning voor het waarborgen van de stabiliteit van de Legmeerdijk. Deze dient namelijk ook als waterkering. Ook moet er een watervergunning komen voor watercompensatie. “Deze vergunningprocedures kosten tijd,” aldus het college.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het terrein met zand moet worden opgehoogd om voor een betere ondergrond te zorgen.

In april besteedde onze mediapartner NH Nieuws nog aandacht aan de skatebaan die er toen snel leek te komen. De initiatiefnemers Tijn en Sem waren blij dat er toen eindelijk schot in de zaak kwam. Zij lanceerden het plan voor een skatebaan in Westwijk al ruim drie jaar geleden.

Advertenties

Accuraat