Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderkomen jongerenwerk Parlevinker voldoet niet: zoektocht naar nieuwe centrale locatie

Het onderkomen van het Amstelveense jongerenwerk, boven Winkelcentrum Waardhuizen aan de Parlevinker, voldoet niet. De in februari 2018 geopende locatie ligt niet centraal genoeg. Het jongerenwerk zou gebaat zijn bij een meer centraal gelegen locatie.

Dit blijkt uit de notitie ‘Herijking jongerenwerk’ die de gemeente deze maand publiceerde. Na het sluiten van de Amstelveense jongerencentra werkt het Amstelveense jongerenwerk vooral mobiel. De locatie aan Parlevinker wordt daarbij gebruikt als uitvalsbasis voor de jongerenwerkers. Jongeren kunnen er wel terecht voor een persoonlijk gesprek of individuele begeleiding.

Lees ook: Jongerenwerk Amstelveen heeft nieuwe werklocatie

Uit de notitie blijkt dat het belangrijk is dat het jongerenwerk kan worden gevonden door de jeugd. Een nieuwe centrale locatie zou daarbij kunnen helpen. Ook wordt er gekeken of er daarnaast andere locaties zoals wijkcentra gebruikt kunnen worden voor activiteiten door jongerenwerk.

In de jaren ’80 was het juist de moeizame relatie tussen jongeren en de reguliere bezoekers van wijkcentra die zorgde dat er vanuit jongerencentra gewerkt ging worden. Probleem met jongerencentra was vaak dat de locaties werden gecliamd door een enkele groep jongeren. Vanaf 2014 is Amstelveen ambulant gaan werken. Wel zijn er nog steeds Jongeren-Ontmoetings-Plekken (Jop’s) waar de jeugd kan samenkomen in opengezaagde zeecontainers.

Foto: Pexels

 

 

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner