Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 2000 Amstelveen: eindelijk plek voor Pearl Jam met Black

Amstelveners die hebben meegedaan aan de samenstelling van de Top 2000 kiezen net zoals de rest van Nederland Bohemian Rhapsody tot beste nummer in de Top 2000 van NPO2. In de lokale top-10 is ook plek ingeruimd voor Black van Pearl Jam. De plaat is al vanaf 2016 terug te vinden in de landelijke top-10 maar ontbrak al die jaren opvallend genoeg in onze gemeente.

De meeste platen uit de landelijk top-10 zijn ook in Amstelveen terug te vinden. Alleen Fix you van Coldplay, Metallica’s Nothing else Matters en Love of my Life van Queen staan niet bij de tien populairste Amstelveense platen. Onze plaatsgenoten luisteren liever naar Heroes van David Bowie en Pink Floyd. De nummers Shine on you Crazy Diamond en Comfortably Numb van laatstgenoemde band staan respectievelijk op de negende en tiende plek.

In vergelijking met de Amstelveense top-10 van een jaar geleden zijn er vier nummers verdwenen. Toen kozen onze plaatsgenoten nog voor Pink Floyd met Wish you were Here, The Beach Boys met God only Knows,  Radar Love van Golden Earring en Procal Harum met A whiter shade of Pale. De notering van de laatste plaat was een ode aan de in Amstelveen opgegroeide misdaadjournalist Peter R. de Vries.

De volledige Amstelveense top 10 van 2022

  1. (1) Queen – Bohemian Rhapsody
  2. (4) The Eagles – Hotel California
  3. (3) Danny Vera – Roller Coaster
  4. (7) Led Zeppelin – Stairway to Heaven
  5. (5) Billy Joel – Piano Man
  6. (-) Pearl Jam – Black
  7. (-) David Bowie – Heroes
  8. (10) Boudewijn de Groot – Avond
  9. (-) Pink Floyd – Shine on you Crazy Diamond
  10. (-) Pink Floyd – Comfortably Numb

De Top 2000 is te horen vanaf eerste kerstdag tot oudejaarsavond 00.00 uur op radio 2. De gehele lijst is hier te vinden.

Foto’s: Wikimedia Commons Marco Annunziata (Pearl Jam) en Laurens van Heerde (Top 2000 café). Bewerking: 1Amstelveen

 

 

Advertenties