Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verdwijnen buslijnen 347, 348 en 358 bij komst Uithoornlijn levert veel verzet op. Petitie binnen een dag al meer dan 900 keer getekend

Vanaf 21 juli zal de Uithoornlijn gaan rijden. Al bij de start van het project werd aangegeven dat de buslijnen 347, 348 en 358 zouden verdwijnen. Nu de dienstregeling van de tram bekend is gemaakt drong het waarschijnlijk pas echt goed door bij de gebruikers van de buslijnen. Een petitie over de huidige dienstregeling ne het verdwijnen van de bussen werd binnen een dag meet dan 900 keer getekend.

Op hun onvrede kracht bij te zetten is er nu een petitie gestart. Die richt zich in eerste instantie op de openbaarvervoer gebruikers van Amstelveen en Uithoorn. De makers van de petitie constateren dat er door het verdwijnen van de buslijnen 347, 348 en 358 veel druk komt te liggen op tram 25 en dat dat nog wel eens voor grote problemen zou kunnen zorgen.

Naast het schrappen d de drie buslijnen krijgen ook andere lijnen een nieuwe route. Bus 357 gaat vaker rijden en soms zelfs ook naar Kudelstaart. Bus 174 gaat nu rijden via Zijdelwaard en dus niet meer via Legmeer. Wel zal bus 274 in de spits lijn 174 gaan versterken.

De petitie die in de eerste 24 uur al meer dan 900 keer getekend heeft wil met de actie bereiken dat er grondig onderzoek gedaan zal worden of de keuzes, het schrappen van de buslijnen, die gemaakt zijn niet ten koste gaat van de infrastructuur van Amstelveen, Uithoorn en omstreken.

Update: na plaatsing van dit artikel heeft het aantal ondertekenaars een enorme sprong gemaakt. De petitie groeide van 900 naar 2600 ondertekenaars.

Indien u het ook niet eens bent met de toekomstige openbaarvervoer voorzieningen in Amstelveen en Uithoorn kunt u hier de petitie ondertekenen. Voor vragen over de Uithoornlijn kunt u mailen naar info@uithoornlijn.nl

Advertenties