Zoek
Sluit dit zoekvak.

Appartementen Eilands’ Eigen verdwijnen om plaats te maken voor beneden- en bovenwoningen

scheg

De parkappartementen die gepland stonden in het project Eilands’ Eigen van De Scheg zijn verdwenen in de herziene plannen. Dat laat ontwikkelaar Vorm weten in de nieuwsbrief van het project.

In plaats van de parkappartementen worden er in het nieuwe plan beneden- en bovenwoningen gerealiseerd. “Deze woningen hebben een grotere oppervlakte, betere buitenruimte voor dezelfde prijs. Bijkomend voordeel is ook dat de VvE kosten aanmerkelijk zullen dalen,” staat in de nieuwsbrief waarin wordt onderstreept dat kopers van de geschrapte appartementen voorrang hebben bij de verkoop. De uiteindelijke verwachting is dat in het hele plan nog plek is voor één appartementengebouw.

Lees ook: Hoop voor De Scheg: Bouwer Vorm wil haalbaar plan door veranderde marktomstandigheden

De plannen voor Eilands’ Eigen blijven in ieder geval bij de realisatie van maximaal 172 woningen. Onderdeel hiervan zijn 48 betaalbare woningen. Prijzen worden nog niet genoemd in de nieuwsbrief. “Er zal onder andere een extra type rijwoning worden toegevoegd aan het aanbod, in plaats van grote vrijstaande woningen gaan we meer twee-onder-een-kapwoningen realiseren.”

‘Voor de zomervakantie overeenstemming’

Op dit moment zegt Vorm met de gemeente Amstelveen een principe-overeenstemming te hebben bereikt over het herontwikkelen van het plan. “De komende periode zullen er nog verdere besluiten worden genomen over het ontwerp van het plan. Het doel is om voor de aankomende zomervakantie overeenstemming te bereiken over het definitieve plan voor Eilands’ Eigen,” aldus de ontwikkelaar.

De planning is dat de verkoop van de eerste woningen al start in juli. De eerste paal moet eind van dit jaar de grond ingaan. In juli wordt er ook een inloopmiddag georganiseerd om de nieuwe opzet van Eilands’ Eigen te laten zien.

Advertenties

Accuraat